Besteed jij aandacht aan je innerlijke signalen?

Innerlijke signalen

Het lijkt zo simpel 

Wat doe je als je moe bent? ➡️ Rusten of slapen 

Wat doe je als je het warm of koud hebt? ➡️ Kleren uit of aan

Wat doe je als je een volle blaas hebt? ➡️ Plassen! 

Wat doe je als je dorst hebt? ➡️ Drinken. Het lijkt zo eenvoudig, nietwaar.

Maar wat doe je als je honger hebt? ➡️ Negeer je de signalen? Kauw je kauwgom? Of drink je een glas water? ➡️ Of ga je eten? Dat laatste zou wel de meest (bio)logische reactie zijn. Luisteren naar je innerlijke signalen en erop reageren (interoceptief bewustzijn en interoceptieve responsiviteit) vormt een van de fundamenten van Intuïtief Eten.

Luisteren naar je lichaam

Maar het is niet zo simpel als het lijkt. Veel mensen geven aan dat ze niet weten hoe honger voelt of negeren hun hongergevoel, wat kan leiden tot extreme ‘oerhonger’, overeten en eetbuien.Als je opnieuw leert luisteren naar je hongersignalen, is de kans groot dat je minder vaak last zult hebben van eetbuien en ongecontroleerd eten. Dit kan op zijn beurt leiden tot verbeteringen in je eetpatroon. Wil jij met dit onderwerp aan de slag?Check dan het Intuïtief Eten tekstboek. Verder kan je ook luisteren naar onze podcast over eetbuien.

Volg Intuïtief Eten op Instagram

Wat voor soort eter ben jij?

Met de Intuïtief Eten beoordelingsschaal ontdek je of je een Intuïtieve Eter bent, en waar je nog aan kunt werken. Schrijf je hier in en ontvang de beoordelingsschaal in je e-mail.

Lees meer over Intuïtief Eten