Naar een fantastische relatie met eten & je lichaam

Naar een fantastische relatie met eten & je lichaam

Naar een fantastische relatie met eten & je lichaam

Intuïtief Eten: een evidence-based anti-dieet methode

Voelt je relatie met voedsel chaotisch en verstoord? Pieker je dagelijks over je gewicht en je maat?

Zet je leven niet langer in de wachtstand. Wij helpen je om voor altijd te stoppen met diëten en obsessief bezig zijn met je lichaam en eten. Het is tijd om weer te gaan genieten van eten en je leven!

Wat voor soort eter ben jij?

Met de Intuïtief Eten beoordelingsschaal ontdek je of je een Intuïtieve Eter bent, en waar je nog aan kunt werken. Schrijf je hier in en ontvang de beoordelingsschaal in je e-mail.

Intuitief Eten-schaal

Van diëten en restricties naar genieten van eten en vrijheid

Ben jij klaar om eetregels los te laten en je lichaam niet meer met anderen te vergelijken? Met de 10 principes van de Intuïtief Eten methode leer je weer genieten van eten!

Kom weer in contact met je innerlijke signalen zoals honger, verzadiging en voldoening en neem voor altijd afscheid van diëten!

Leer je lichaam meer waarderen en stop met het stellen van onrealistische eisen aan jezelf.

Pak verstoord eetgedrag zoals restrictief eten, eetbuien, maaltijden overslaan, emotie-eten en calorieën tellen aan.

Buig dominante dieetgedachten om naar positieve gedachten en boodschappen.

Neem voor altijd afscheid neemt van schuldgevoelens en schaamte rondom eten. Creëer een gevoel van rust rond eten en je lichaam.

Leer goed voor lichaam en geest zorgen met voeding, beweging en #selfcare.

Wat is Intuïtief Eten?

Intuïtief eten is een anti-dieet methode ontwikkeld door twee diëtisten, Evelyn Tribole en Elyse Resch. Het is een gewichtsneutraal model met een gevalideerde beoordelingsschaal. Het is volledig wetenschappelijk onderbouwd, er zijn tot nu toe meer dan 125 studies naar gedaan waardoor we weten dat mensen die in contact staan met de behoeften van hun lichaam een betere kwaliteit van leven ervaren! Het is een persoonlijk proces waarbij je je gezondheid respecteert door naar je eigen innerlijk signalen, zoals honger, verzadiging en voldoening te luisteren. Selfcare en begrip, eerbied en respect voor alle lichamen staat centraal bij Intuïtief Eten!

De wens om af te vallen is begrijpelijk. De stem van de dieetcultuur is zo sterk aanwezig in onze levens!

Het is geen afvalplan…

Wil je afvallen? Intuïtief Eten is geen plan om af te vallen. Het gaat over het veranderen van je overtuigingen, gedachten en gedrag met betrekking tot eten.

Intuïtief Eters hebben minder verstoord eetgedrag zoals restrictief eten, maaltijden overslaan, chronisch diëten en minder schuldgevoelens en schaamte over eten. Heb jij een eetstoornis (gehad)? Overleg dan eerst met je behandelaar.

Het is geen dieet….

Intuïtief eten is geen dieet of voedingsschema. Het is eigenlijk precies het tegenovergestelde. Je hoeft geen calorieën of macro’s te tellen en ook geen porties af te meten of regels te volgen. Als Intuïtieve eter geef jij jezelf onvoorwaardelijke toestemming om te eten wat je wil zonder je schuldig te voelen. Alles is qua eten toegestaan.

Ga zelf aan de slag met deze boeken van de grondleggers van Intuïtief Eten

De officiële Nederlandse vertaling van het revolutionaire anti-dieetboek van Evelyn Tribole & Elyse Resch.

Bestel nu!
Meer info

Dit werkboek zit bomvol oefeningen om je vaardigheden als intuïtieve eter te verbeteren.

Bestel nu!
Meer info
IE Voor elke dag

365 dagelijkse oefeningen & inspiraties om weer plezier in eten te krijgen. Gelanceerd in september 2022!

Bestel nu!
Meer info

Lees hoe deze lezers hun relatie met eten veranderden

Dit boek heeft mijn ogen geopend! Ik heb mijn hele leven geworsteld met mijn gewicht, eten en zelfbeeld. Ik was chronisch op diëet. Het boek Intuïtief Eten leest fijn en heeft mijn relatie met eten voorgoed veranderd en mijn gevoel van eigenwaarde versterkt. Mijn eetbuien en mijn angst zijn verdwenen. Intuïtief eten is een proces van zelfliefde. Ik heb me nog nooit zo goed gevoeld!

Andrea

In tegenstelling tot de honderden boeken op de markt die je adviseren om bepaalde voedingsmiddelen weg te laten of er juist meer van te eten  is dit boek op gezond verstand gebaseerd. Het boek legt op een toegankelijke manier uit hoe je weer kunt gaan eten in overeenstemming met wat je lichaam nodig heeft.

Mirjam

Ik voel me zoveel rustiger sinds ik dit boek heb gelezen! Op dit moment ben ik meer bezig met het veranderen van mijn denkwijze en mindset dan met afvallen. Ik leer omgaan met mijn emoties, leer voor mezelf opkomen en vind mezeff terug. De principes zijn zo logisch, hoewel ze ook een beetje eng kunnen zijn. Maar als we de dieetindustrie loslaten, is het leven zooo veel beter. Ik raad dit boek ZEKER aan!

Joris

Wil jij jouw Intuïtief eten proces onder begeleiding van een professional doorlopen? Onze gekwalificeerde diëtisten staan voor je klaar!

Intuitief-eten-online-coaching-groep
Kies voor ‘beginner’ of ‘intermediate’ groepsprogramma

Groepscoaching: beginner & intermediate

De online groepscoaching programma’s zijn weer geopend. Kies voor ‘beginner’ of ‘intermediate’ net wat het beste bij je past! Stop voor altijd met diëten en obsessief bezig zijn met je lichaam en eten. Zet je leven niet langer in de wachtstand.

Intuitief-eten-online-coaching-2
Lees hier meer info en/of schrijf je in

1-op-1 coaching

Volg onder begeleiding van een gecertificeerde Intuïtief Eten diëtist het 1-op-1 coachingsprogramma. Je kunt direct starten. Hier kun je meer info vinden. Twijfel je of de coaching iets voor je is? Plan nu je gratis Discovery call (15 minuten) met Diede! Stuur je ons een mailtje met je telefoonnummer? Je kunt ook een los introductie-consult inplannen.

Stop voor altijd met diëten en obsessief bezig zijn met je lichaam en eten. Zet je leven niet langer in de wachtstand.

“Eten hoort leuk te zijn!”

“De afgelopen 15 jaar heb ik tijdens mijn werk als diëtist gemerkt dat eten vaak een bron van schaamte en schuld is terwijl het zo’n mooie bron van plezier en verbinding met andere mensen kan zijn! Mensen die hoog scoren op intuïtief eten, hebben meer waardering voor hun lichaam, ze genieten meer van eten, en hebben minder verstoord eetgedrag.

Als je de obsessie met eten los kunt laten dan krijg je tijd en ruimte voor meer betekenisvolle dingen terug. En als je dat terugkrijgt, is dat geweldig! Je leeft meer, je bent meer aanwezig in je relaties zonder je zorgen te maken. Het is bevrijdend.” Lees hier meer over ons team.

Ir. Marijke Berkenpas, diëtist en voedingswetenschapper

marijke berkenpas

De eerste stappen zetten? Gratis Intuïtief Eten Startersgids

Met de gratis Intuïtief Eten Startersgids zet je je eerste stappen op jouw Intuïtief Eten pad. Schrijf je hier in en ontvang de Startersgids in je e-mail.

Intuitief Eten-Startersgids

Laat je inspireren door ons blog

Wat is Intuïtief Eten?

Intuïtief Eten is een anti-dieet benadering die je met behulp van 10 principes leert hoe je in contact kunt komen met je eigen innerlijke signalen zoals honger, verzadiging en voldoening en je voor altijd afscheid laat nemen van diëten.

Vergelijk jij jouw maaltijden met die van een ander?

Geen enkel menselijk lichaam heeft dezelfde behoeften. We hebben allemaal verschillende genen, activiteitenniveaus, levenservaringen en aandoeningen.  What i eat in a day Toch komt het heel vaak voor dat mensen hun eetgewoonten vergelijken met die van anderen, zelfs met volslagen vreemden. Denk bijvoorbeeld aan de

Bescherm jezelf tegen vetfobie

Je menselijkheid is kostbaar en moet beschermd worden tegen vetfobie.  Een mentale firewall tegen vetfobie Vetfobie is een vooroordeel tegen dikke mensen. Je komt het tegen in de media, gesprekken, scholen , gezondheidszorg en social media. Net zoals firewalls computers en websites beschermen tegen virussen,

Eet jij weleens voor de computer?

Voldoening en verzadiging worden beïnvloed door afleiding. Multitasking en haast We leven in een tijdperk met veel multitasking en haast. En zelfs als er geen haast is, eten veel mensen vaak wanneer ze zijn afgeleid. Terwijl we eten, nemen we vaak de tijd om onze

Kan jij je ideaalbeeld loslaten? 

Veel mensen, ongeacht hun lichaamsgrootte, lopen tegen het probleem aan dat hun verwachtingen over hun gewicht niet realistisch zijn voor hun lichaam.  Je jarenlange droom wordt verbrijzeld Dit kan een moeilijke boodschap zijn om te horen. Voor sommigen wordt een jarenlange droom of ideaalbeeld verbrijzeld.

Maaltijdmediatie over honger

Het geschenk van honger  Ik bedank mijn lichaam voor het geschenk van honger, hoe klein of intens ook.  Honger communiceert de basisbehoefte om mijn lichaam te voeden.  Honger is geen symptoom dat je moet onderdrukken.  Het is een prachtig signaal waar je naar moet luisteren

Geeft het op dieet gaan jou ook een euforisch gevoel?

Het idee om op dieet te gaan kan een euforisch gevoel oproepen. Dit is een van de redenen waarom op dieet gaan zo aantrekkelijk is.  Een nieuw lichaam en leven Mensen vertellen wel eens hoe alleen al het overwegen van een nieuw dieet een adrenalinestoot

Meer weten?

Wil je graag in contact komen met ons voor een vraag, of interview? Of wil je meerdere boeken bestellen? Of gewoon een compliment geven stuur dan even een mail via: info@centrumvoorintuitiefeten.nl.

Titel